Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

ВІД ПРАКТИКАНТА – ДО ВОЛОНТЕРА: ПРИХОДЬТЕ – НАВЧИМО; ДОЛУЧАЙТЕСЯ – ДОПОМОЖЕМО!О МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВОЛОНТЕРА.

ВІД ПРАКТИКАНТА – ДО ВОЛОНТЕРА: ПРИХОДЬТЕ – НАВЧИМО; ДОЛУЧАЙТЕСЯ – ДОПОМОЖЕМО!О МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВОЛОНТЕРА.

International Volunteer Day. Волонтерство є досить поширеним явищем у сучасному світі. Допомога волонтерських організацій та волонтерів у вирішенні проблем суспільства або окремих людей є суттєвою і важливою для розвитку правової держави та громади нашого міста.
Програма навчання волонтерської справи у межах діяльності Школи волонтерів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка спрямована на особистісний розвиток, успішну соціалізацію студентів, залучення їх до гуманістичних традицій милосердя українського народу; цільовим компонентом програми є формування морально-етичних традицій милосердя під час навчання в закладі вищої освіти, сприяння в духовному розвитку, правильній соціальній позиції, самореалізація особистості студентської молоді, формування найважливіших професійно-особистісних якостей: милосердя, емпатії, відповідальності, толерантності, вимогливості до себе та інших.


Варто зазначити, що багато років поспіль Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді плідно співпрацює з кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, яка готує фахівців для роботи саме в таких соціальних службах, які здійснюють соціальну підтримки сімей, дітей та молоді. Кафедра направляє студентів для проходження практики до Центру, натомість Центр залучає студентів до волонтерської діяльності. Спільно проводяться благодійні акції щодо підтримки сімей із дітьми, котрі потребують адресної допомоги, загальноміські заходи різного спрямування.
Головним гаслом Школи волонтера – «Від практиканта – до волонтера: приходьте – навчимо; долучайтеся – допоможемо!»


У продовж усього періоду плідної співпраці з Центром студенти брали участь у таких заходах: інтернаціональному міжнародному проєкті «Music Camp international»; Всеукраїнському форумі «Молодіжні сходини у Кам’янець-Подільській фортеці»; західі «Open Day», присвяченому Дню дублера; інформаційно-просвітницьких заходах «Подорож у світ професій». Також студенти активно долучалися до проведення панельних дискусій, лекцій, воркшопів, конкурсів, виставок, квест-екскурсій.
З нагоди Міжнародного дня волонтера вже стало традицією в стінах міської мерії дякувати нашим студентам-волонтерам за їхню активну громадянську позицію, підтримку військових та прояв небайдужості до чужої біди.


Нещодавно в конкурсі «Кращий студент м. Кам’янець-Подільський 2020» у номінації «Волонтер» перемогу здобула Ірина Граничко, студентка IV курсу факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології (група Sr1-B17, спеціальність 231 Соціальна робота). Почесне місце серед волонтерів спеціальностей 231 Соціальна робота та 232 Соціальне забезпечення посідають такі студенти: Оксана Дереверчук, Оксана Дмитришин, Аліна Власова, Вікторія Зіневич, Марія Дробот, Ірина Граничко, Яна Козярська.


У Міжнародний день волонтера бажаємо усім волонтерам міцного здоров’я, добробуту, наснаги на добрі справи, родинного затишку, тепла і миру. Нехай кожен шляхетний вчинок одного волонтера спонукає до дії інших, а люди віддячать їм добром і повагою.
Університетська громада висловлює щиру подяку студентам та викладач, котрі беруть активну участь у волонтерському русі, не залишаються байдужими до людської біди і завжди приходять на допомогу іншим.

Жанна Мельник, доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи ,
керівник “Школи волонтера”

 

Коментарі закрито.