Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

“Від мрії до дії” – історії наших випускників. Альона Мутрук.

“Від мрії до дії” – історії наших випускників. Альона Мутрук.

Знайомтесь з професійними історіями наших випускників.

Сьогодні гість рубрики – головний спеціаліст відділення офіцерів запасу і кадрів Новоушицького районного військового комісаріату службовець ЗСУ (випускниця 2016 року за спеціальністю Соціальна допомога, кваліфікація Соціальний інспектор) Мутрук Альона Миколаївна. Вашій увазі її інтерв’ю.

  1. Що спонукало Вас обрати спеціальність Соціальна допомога?

Доброго дня, усім! Іноді важко усвідомлювати, як швидко плине час, але я завжди з гордістю пам’ятатиму, що найкращі роки свого навчання провела у стінах могутнього Вишу – Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Напевно, незабутніми залишаться назавжди відчуття в очікуванні списків зарахованих студентів та їх рейтингу на факультет корекційної та соціальної педагогіки і психології за спеціальністю 6.130101 Соціальна допомога. Я обрала саме цю спеціальність через те, що мене вабили можливості подальшого майбутнього працевлаштування після закінчення університету. Теплими залишилися спогади про активне студентське життя, цікаві навчальні дисципліни, тематичні тижні.

  1. Ви працюєте за професією, що Вам подобається у роботі?

Працюю я головним спеціалістом відділення офіцерів запасу і кадрів Новоушицького районного військового комісаріату,службовець ЗСУ.

Маючи диплом про вищу освіту я з легкістю знайшла роботу у військовому комісаріаті. В структурі військкомату є ще три випускниці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, і цей факт тішить серце. Найголовніше для мене те, що мені подобається моя робота, яка спрямована на взаємодію з особовим складом військового комісаріату.

  1. Які компетентності Ви здобули під час навчання в університеті? Зважаючи на Ваш практичний досвід як Ви вважаєте, які предмети потребують більш детального вивчення?

Тут все просто, багато чого залежить від кола тих людей, хто тебе оточує, навчає, передає свій досвід. Особлива вдячність викладацькому складу факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології, які навчили мене бути організованою, відповідальною, пунктуальною, правильно організовувати свій час та відкрили у мені найкращі сторони. Працюючи на посаді мені неодноразово були потрібні знання з психології, іноземної мови. Завдяки практичним заняттям у мене назавжди зник страх публічно виступати перед великою аудиторією людей, доповідати вище стоячому командуванні. Також я пам’ятаю якими цікавими були проведені різні брифінги та круглі столи. На мою думку, більш детального вивчення потребують такі предмети як іноземна мова, психологія особистості та знання з етики.

  1. Що Вам подобається у роботі? У чому черпаєте сили та натхнення? Якому відпочинку віддаєте перевагу?

В моїй роботі мені подобається дисципліна, виконання поставлених завдань, відношення військовослужбовців до цивільних людей, порядок та специфіка підпорядкованості у Збройних Силах України, а ще, форма одягу встановленого зразка військовослужбовців та їх бережне до неї відношення.

Моє натхнення – це моя сім’я та рідні люди. Також мотивують люди, які успішні, красиві та усміхнені. Якщо займатись улюбленою справою, то чесно кажучи вигорання не буває, але потрібно і відпочивати. Мій відпочинок – це мій вільний час, сон, подорожі, спілкування та звичайно природа. Щоб відпочити, спробуйте почути своє особисте бажання і всі сили будуть на місці!

  1. Розкажіть будь ласка про свої студентські роки? Чим запам’яталися? Кого із викладачів згадуєте?

Мої студентські роки запам’ятались мені розміщенням факультету КСПП поблизу Фортеці, звичайно веселими буднями та підготовкою семінарів, практичних занять та тривожністю перед сесіями. Моя група була #12 за спеціальністю Соціальна допомога і в цій групі зібрались найкращі люди. У нас завжди було весело та позитивно. З одногрупниками проводили час навіть після навчання. Мельник Жанна Василівна – наш куратор групи, тендітна, добра, турботлива наша хороша і найкраща університетська мама. Саме завдяки їй ми були завжди в рейтингу кращих. Також особливе місце в моєму студентському житті зайняли – Білецька Тетяна Вікторівна, Гевчук Наталя Сергіївна, Дідик Наталія Михайлівна, Мельник Людмила Пилипівна, Опалюк Олег Миколайович, Сербалюк Юрій Володимирович, Співак Віталій Іванович, все, що можу сказати – талановиті та чудові викладачі.

  1. Дайте поради студентам, абітурієнтам як правильно планувати свій час ставити мету та визначати пріоритети?

Дорогі студенти КСПП, поруч з Вами знаходяться дуже талановиті, відкриті, хороші та кваліфіковані фахівці свої справи! Спілкуйтеся більше з викладачами та зарекомендуйте себе як активний студент і буде Вам щастя. Поєднуйте час навчання з відпочинком, адже студентські роки – найкращі! Якщо отримуєте стипендію – подаруйте щось батькам, повірте їм буде приємно. В місті Кам’янці-Подільському дуже зручно поєднувати навчання в університеті з навчанням на водія, тому використовуйте свій час максимально. Туристичні краєвиди міста, де хочуть побувати мільйони людей ваблять своєю красою, тому відвідайте їх!

  1. Які Ваші побажання alma-mater?

В складі університету багато людей, які щодня працюють на результат, а саме на створення добросовісних та компетентних у своїй справі випускників. Моє побажання, Вам – дорогі викладачі, бути натхненними та добрими до студентів, адже вони бачать у Вас – себе. Університету моя щира вдячність за мій диплом та становлення мене як особистості, не зупиняйтесь на досягнутому та бажаю нових досягнень у сфері освіти.

                                           

Коментарі закрито.