Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Від мрії – до дії. Зальвовська Юлія.

Від мрії – до дії. Зальвовська Юлія.

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка продовжує рубрику «ВІД МРІЇ ДО ДІЇ».

Знайомтесь з професійними історіями наших випускників.

Сьогодні гість рубрики – випускниця факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології 2015 року (спеціальність «Соціальна допомога», кваліфікація – соціальний інспектор), провідний фахівець з питань зайнятості в Чемеровецькій районній філії Хмельницького обласного центру зайнятості. смт Чемерівці., Саска (Зальвовська) Юлія.

Саска (Зальвовська) Юлія: «Вчора – мрія, сьогодні- ціль, завтра –реальність!»

Що спонукало Вас обрати спеціальність «Соціальна допомога» і стати студенткою факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка?

У шкільні роки у мене викликали повагу професії пов’язані із вирішенням та попередженням актуальних суспільних проблем. Вступаючи до університету я обрала спеціальність «Соціальна допомога», оскільки мені було цікаво опанувати сферу соціальної роботи, адже вона являється водночас і складною і захоплюючою, створена для справжніх вольових особистостей із сильним характером та багатим внутрішнім світом.

Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки. Чим запам’яталися? Кого із викладачів згадуєте?

Для мене студентські роки – це не тільки лекції, семінари, складання заліків та іспитів . Це той час коли відбуваються найяскравіші відкриття, а бажання рухатись вперед змушує домагатись більших результатів. Це період є найбільш важливим для накопичення знань, підвищення ерудиції, пора нових знайомств і знаходження міцної дружби на довгі роки. Це святкування днів народжень, днів студента, участь у різноманітних конкурсах та квестах. Я із захопленням вивчала предмети, які викладали наші викладачі – професіонали своєї справи.

Особливо пригадується – Сметанюк Тетяна Іванівна (куратор нашої групи), Мельник Людмила Пилипівна, Гевчук Наталя Сергіївна, Данилюк Олена Іванівна, Раєвська Яна Миколаївна, Сербалюк Юрій Володимирович, Опалюк Олег Миколайович. Дякую за їх професійність, терпіння, індивідуальний підхід, креативність та відданість своїй роботі.

На цьому мої студентські роки в університеті не закінчились, продовжились у Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості, де і здобула кваліфікацію магістра за спеціальністю «Економіка» освітньої програми «Управління персоналом».

Які компетентності Ви здобули під час навчання в університеті? Зважаючи на Ваш практичний досвід, як Ви вважаєте, які предмети потребують більш детального вивчення?

Під час навчання в університеті я здобула, перш за все, фахову компетентність, яка допомагає мені у професійній діяльності. Дуже важлива практична складова в період навчання, що допомагає закріпити та вдосконалювати грунтовні теоретичні знання. За роки навчання моя практика проходила у міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де і стала волонтером, у міському та районному центрі зайнятості, що і стало поштовхом до вибору майбутнього місця роботи. Кожна із дисциплін потребує детального вивчення, має необхідність закріпити теоретичні знання практичним досвідом.

Ви працюєте в центрі зайнятості, що Вам подобається у роботі?

Після закінчення навчання я повернулась в своє рідне містечко Чемерівці та зайняла посаду провідного фахівця з питань зайнятості у Чемеровецькому районному центрі зайнятості. Крім того працювала на посаді заступника директора, отримала цінний управлінський досвід.

Моя робота приносить велике задоволення, адже співпрацюю з широким колом підприємств, організацій та установ, зосередившись на допомозі у найшвидшому працевлаштуванні осіб, які звертаються з приводу пошуку роботи та задоволення актуальних потреб роботодавців

Що Вам допомагає в роботі? У чому черпаєте сили, натхнення? Якому відпочинку віддаєте перевагу?

У повсякденні роботі мені допомагає любов до своєї роботи, емоційне задоволення від виконаних завдань, підтримка молодого та креативного колективу.

Разом із сім’єю відаємо перевагу активному відпочинку, зокрема подорожувати містами України, країнами світу, отримуючи нові враження та емоції.

Дайте поради студентам університету та абітурієнтам: як правильно планувати свій час, ставити мету, визначати пріоритети?

Головне для абітурієнтів обрати професію, яка приносить не тільки фінансове забезпечення, але й моральне задоволення. Оберіть професію яка вам дійсно подобається, станьте висококваліфікованим спеціалістом у своїй галузі і ви позбавитесь багатьох проблем у майбутньому.

Для студентів, звичайно, потрібно збалансовувати та планувати час для навчання та відпочинку. Взявши за мету розвиток своєї блискучої майбутньої кар’єри, прагнення до підвищення професійного рівня, бажання розширити власний кругозір допоможе правильно і мудро визначати пріоритети.

Які Ваші побажання alma-mater?

Бажаю наснаги, оптимізму та успіху у вихованні та підготовці майбутніх професіоналів своєї справи!

 

Коментарі закрито.