Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

ЗВІТ ПРО ПРОХОДЖЕННЯ СТАЖЕРСЬКОЇ ПРАКТИКИ

ЗВІТ ПРО ПРОХОДЖЕННЯ СТАЖЕРСЬКОЇ ПРАКТИКИ

14.04.2021 р. відбулася онлайн-зустріч з проведення звітної конференції щодо проходження студентами Sr1-B17 та Sz1-B17 груп спеціальностей Соціальна робота та Соціальне забезпечення ІІ-го етапу виробничої практики за назвою «Стажерська».

Організація та проведення ІІ-го етапу виробничої практики «Стажерська» мала наступні терміни проходження: з 15.03.2021р. по 09.04.2021р. (упродовж 4-х тижнів).
Базами для проходження практики виступили: Служба у справах дітей Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради; Департамент соціального захисту населення Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради.
Слід зазначити, з 29.03.2021 по 09.04.2021 року практика проходила за дистанційною формою у означених базах практик у зв’язку із організацією освітнього процесу в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка з використанням технологій дистанційного навчання (згідно наказу №31 від 23.03.2021 р. Про дистанційне навчання).
У роботі підсумкової конференції прийняли участь керівники практики від закладу вищої освіти – Наталя Гевчук, Жанна Мельник, провідний фахівець навчального відділу – Віра Кукул, здобувачі вищої освіти.
Стажерська практика займає центральне місце у фаховій підготовці майбутніх фахівців соціальної сфери за спеціальністю 231 Соціальна робота, 232 Соціальне забезпечення денної форми навчання, оскільки безпосередньо спрямована на формування навичок професійної діяльності.
В ході виконання завдань практик здобувачі вищої освіти оволоділи фаховими (спеціальними) компетентностями, а саме: сформували здатність аналізувати та об’єктивно оцінювати систему надання соціальних послуг клієнтам, що їх потребують; здатність адекватного вибору сучасних технологій соціальної роботи; здатність організувати та координувати соціально-проєктну діяльність, яка спрямована на розв’язання проблем клієнтів.
Завдання практики студентами виконано в повному обсязі та підвантажено на платформу модульного об’єктно-орієнтованого динамічного навчального середовища MOODLE. Керівниками практики подано результати та на їх основі заповнено протокол захисту практики, головою комісії по захисту практики складено схему звіту керівника практики від кафедри.
Підсумки практики обговорено на засіданні кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи.
Керівники практики від закладу вищої освіти вдячні за співпрацю начальнику Служби у справах дітей Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради – Л.Е. Бевз та директору Департаменту соціального захисту населення Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради – Т.В. Любінецькій (стейкхолдерам Кафедри), за співкерівництво практикою, формування та оцінювання загальних та фахових компетенцій здобувачів вищої освіти, зокрема в умовах дистанційної форми проходження практики.
Коментарі закрито.