Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Офіційне обрання нового завідувача кафедри

Офіційне обрання нового завідувача кафедри

24 червня 2021 р. на посаду завідувача кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Вченою радою університету обрано Опалюк Тетяну Леонідівну.

Опалюк Т.Л. у 2004 році вступила до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка,  який закінчила у 2009 році і здобула повну вищу освіту та кваліфікацію історика, викладача історії, а також диплом про перепідготовку та кваліфікацію «Психолог».

У 2009 році вступила до магістратури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, яку закінчила з відзнакою у 2010 році, здобувши кваліфікацію психолога, викладача психології вищого навчального закладу.

Педагогічну діяльність Тетяна Леонідівна розпочала після закінчення університету, працювала вчителем історії у середній школі с. Михайлівка Дунаєвецького р-ну та соціальним педагогом СЗОШ №1 м. Кам’янця-Подільського Хмельницької області. З 2010 року призначена на посаду асистента кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

У 2011 – 2014 рр. навчалася в аспірантурі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. У січні 2015 в Тернопільському національному педагогічному університеті імені  В. Гнатюка захистила кандидатську дисертацію на тему: «Дидактичні умови реалізації адаптивної функції навчання студентів у процесі професійної підготовки вчителя» під керівництвом доктора педагогічних наук, професора, дійсного члена НАПН України В.І. Бондара. У квітні 2015 р. присуджено науковий ступінь кандидата педагогічних наук за спеціальністю «Теорія навчання».

У 2016 – 2018 рр. – навчалася в докторантурі Інституту педагогіки НАПН України. Вагомий вплив на формування наукових інтересів  Тетяни Леонідівни справив науковий консультант доктор педагогічних наук, професор, директор Інституту педагогіки НАПН України, дійсний член НАПН України, віце-президент Національної академії педагогічних наук України Топузов Олег Михайлович. У травні 2019 року в спеціалізованій вченій раді Д 26.452.01 Інституту педагогіки НАПН України захищено докторську дисертацію на тему «Дидактичні засади формування соціальної рефлексії майбутніх учителів у процесі вивчення гуманітарних дисциплін».

В університеті працювала на посадах асистента, старшого викладача кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології, з червня 2019 доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. В грудні 2019 присвоєно вчене звання доцента кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи КПНУ імені І.Огієнка.

За останні роки Тетяна Леонідівна за вагомі наукові дослідження стала стипендіатом Кабінету Міністрів України як молодий вчений, нагороджена Почесною грамотою Кам’янець-Подільської міської ради (2019), Грамотами ректорату університету (2017, 2018, 2019).

Наукові інтереси Т.Л. Опалюк пов’язані із дослідженням проблеми формування і розвитку соціально-педагогічної адаптивності та соціальної рефлексії майбутніх працівників соціальної сфери.

У науковому доробку Опалюк Т.Л. понад 150 наукових праць. Член редколегій збірників наукових праць, які входять до переліку фахових видань, затверджених МОН України, в яких можуть публікуватись результати досліджень на здобуття наукових ступенів кандидата і доктора наук.

24 червня 2021 р. Опалюк Т.Л. обрано на посаду професора кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи

 

Коментарі закрито.