Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Бінарне заняття – шлях до формування висококваліфікованих фахівців!

Бінарне заняття – шлях до формування висококваліфікованих фахівців!

24.11.2021 р., доктором педагогічних наук, професором кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Опалюк Т.Л. для студентів освітнього ступеня «бакалавр» галузі знань 23 Соціальна робота спеціальності 232 Соціальне забезпечення (2-3 курс) було проведено бінарне, практичне заняття з дисципліни «Сучасні тенденції соціального забезпечення» на тему: «Соціальна медіація та менторська підтримка в соціальній сфері».
Запрошеним лектором був викладач Одеської юридичної академії, що читає курси «Конфліктологія» та «Медіація», адвокат, професійний медіатор, член національної асоціації медіаторів України, член Буковинського центру медіації, член Промислово-торгівельно палати Мюнхена та Верхньої Баварії, бізнес тренер, тренер особистісного розвитку, тренер фасилітатор – Веселий Сергій Леонідович.
Метою заняття було формування у студентів системи теоретичних знань та набуття ними практичних навичок щодо соціальної медіації та менторської підтримки. Хід заняття передбачав: теоретичну частину, що передбачала фронтальне опитування та дослідження студентів щодо теми заняття; практичну частину – аналіз наочної рольової гри «Соціальне медіаторство в конфлікті»; підсумкове закріплення знань за допомогою обговорення та рефлексії власних ролей та позицій. Результатами заняття стали: формування у студентів знань з теорії медіації та набуття практичних вмінь щодо менторської підтримки в соціальній сфері.

Коментарі закрито.