Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Протидія булінгу в закладах освіти: семінар-практикум для соціальних педагогів Дунаєвецької ТГ

Протидія булінгу в закладах освіти: семінар-практикум для соціальних педагогів Дунаєвецької ТГ

08 листопада в межах співпраці К-ПНУ з КУ ДМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» за участі викладачів кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи відбувся семінар-практикум «Протидія булінгу в закладах освіти».

Семінар проводили: кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Гевчук та кандидат психологічних наук, доцент Наталія Дідик.

На початку зустрічі кожен учасник отримав роздаткові матеріали щодо протидії булінгу (надані громадською правозахисною організацією Ла Страда-Україна).

Знайомство розпочалося у незвичній формі, а саме: за допомогою паперової фігурки людини, яку учасники зробили своїми руками та поділилися своєю «суперсилою» у подоланні булінгу.

Під час семінару тренери провели настільну просвітницько-профілактичну гру «Коло безпеки» (розроблену за підтримки UNICEF Ukraine у співпраці із ВГЦ «Волонтер»).

Соціальні педагоги мали нагоду ознайомитися з новою навчально-методичною літературою з теми булінгу та медіації. З учасниками провели арттерапевтичну техніку «Лінії конфлікту» (Л. Лєбєдєва), застосували метод казкотерапії за мотивами казки «Скріпка». Особистісні ресурси поповнювали з допомогою метафоричних карток «Надихаючий батик», як поєднання літературної та образотворчої метафор для психоемоційного відновлення власного «Я».

Після завершення семінару, завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Тетяна Опалюк вручила кожному учаснику сертифікат.

Коментарі закрито.