Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Співпраця зі стейкхолдерами: центр зайнятості

Співпраця зі стейкхолдерами: центр зайнятості

13 вересня 2023 р. здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 231 Соціальна робота/232 Соціальне забезпечення в рамках вивчення освітнього компоненту «Психологічні основи соціальної роботи» відвідали Кам’янець-Подільську філію Хмельницького обласного центру зайнятості, де ознайомилися зі структурою, завданнями та видами діяльності Центру та прийняли участь у бінарному занятті з теми «Засоби психологічної допомоги та шляхи відновлення після травматичних подій в умовах війни».

Слід відмітити, що тренінгове заняття організовано в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської, Державною службою зайнятості, в співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ, ГО Безбар’єрність та Israel Trauma Coalition.

Метою проведення тренінгів даної тематики є підвищення рівня обізнаності клієнтів у питанні ментального здоров’я, що допомагає їм подолати психологічні бар’єри, особливо в період війни.

На занятті здобувачі вищої освіти розглянули такі актуальні питання, як:

стресостійкість в умовах невизначеності;

надання першої психологічної допомоги (VIVO-модель);

ресурсні канали або шляхи подолання стресових, кризових та травматичних подій.

Студенти оволоділи засобами надання короткострокової соціально-психологічної допомоги, заснованої на сучасних принципах роботи з людьми, які пережили травматичні події, пов’язані з війною в Україні.

Слід зазначити, що під час зворотнього зв’язку учасники відзначили актуальність отриманих знань, їх важливість в теперішніх умовах.

Вдячні стейхолдерам Кафедри – Наталії Ільєвій, психологу Кам’янець-Подільської філії Хмельницького обласного центру зайнятості за можливість долучитися до проведеного заняття та Наталії Постовій – директорці Кам’янець-Подільської філії Хмельницького обласного центру зайнятості за багаторічну співпрацю.

Коментарі закрито.