Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Допомагаємо громаді визначити потреби населення у соціальних послугах

Допомагаємо громаді визначити потреби населення у соціальних послугах

Цінною та корисною, для розвитку освітньо-професійних програм кафедри соціальної роботи, є участь кандидата економічних наук, доцента Олени Данилюк у складі координаційноі групи з питань визначення потреб для населення Кам’янець-Подільської міської територіальної громади у соціальних послугах.

Кожен з нас опинявся в ситуації, коли звертався за підтримкою чи допомогою до батьків чи друзів, але часом такої підтримки недостатньо.
Якщо людина опинилась у скрутній ситуації, вона може звернутись за професійною підтримкою – соціальними послугами.
Соціальні послуги – це заходи з допомоги особам/сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах та не можуть самостійно подолати труднощі.
Визначення потреб населення в соціальних послугах – це збір, узагальнення та аналіз інформації про наявність на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці вразливих груп населення, осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати, про їхні потреби у соціальних послугах, на основі результатів яких приймаються управлінські рішення щодо організації надання таких послуг. Проте визначення потреб населення в соціальних послугах це складний, трудомісткий та головне- довготривалий процес. В умовах війни міська влада не може дозволити собі такої розкоші як час, адже найвразливіші верстви населення нашої громади потребують соціального захисту невідкладно. Зважаючи на ці обставини, виконавчим комітетом міської ради було створено координаційну групу з питань визначення потреб для населення Кам’янець-Подільської міської територіальної громади у соціальних послугах. Основною особливістю координаційної групи є її діяльність під час дії на території України воєнного стану, що передбачає можливість оперативно вирішувати питання визначення потреб населення Кам’янець-Подільської міської територіальної громади у соціальних послугах та їх надання.
19.12.2023 року проведено перше засідання новоствореної групи на якому відбулося активне обговорення нагальних потреб громади у соціальних послугах. Виділено пріоритетність впровадження таких соціальних послуг: супроводу під час інклюзивного навчання, комплексної послуги з формування життєстійкості, послуги «помічник ветерана».
Коментарі закрито.