Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Бінарне заняття з теми “Соціальний захист дітей-сиріт”

Бінарне заняття з теми “Соціальний захист дітей-сиріт”

02 квітня 2024 р. відбулось бінарне заняття за участю Аліни Мороз, головного спеціаліста відділу у справах дітей, сім’ї та молоді Любомльської міської ради Рівненської області.

Соціальний працівник має володіти нормативно-правовою базою соціального захисту кожної категорії населення. Наша випускниця Аліна Мороз багато років працює на різних посадах у сфері соціального захисту. Темою заняття, до проведення якого ми запросили Аліну як практика – “Соціальний захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування”. Вона взяла на себе частину, де студенти отримали інформацію, які нормативно-правові документи використовують фахівці відділу у справах дітей з метою організації належного соціального їх захисту дітей, які опинились без батьківського пілування, зазнають різних видів насильства в родині або належать до сімей, що опинились у складніх життєвих обставинах.

Акцентовано, що нормативні документи у цій сфері постійно змінюються. Тому необхідно у професійній діяльності постійно ці зміни відслідковувати. Аліна Мороз ознайомила студентів з останніми актуальними документами, що регулюють питання соціального захисту дітей-сиріт.

Дякуємо Аліні Мороз за участь у бінарному занятті. Співпраця з спеціалістами-практиками є, безумовно, корисною для становлення професійних якостей майбутніх соціальних працівників.

Коментарі закрито.