Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Від мрії до дії: професійні історії наших випускників. Юлія Вахно.

Від мрії до дії: професійні історії наших випускників. Юлія Вахно.

Кафедра соціальної роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка продовжує рубрику «ВІД МРІЇ ДО ДІЇ».
Знайомтесь з професійними історіями наших випускників.
Сьогодні гість рубрики  випускниця факультету спеціальної освіти, психології та соціальної роботи 2023 року (спеціальність «Соціальне забезпечення»), методист з розробки навчальних програм, онлайн-курсів та навчальних матеріалів, дизайнер навчальних матеріалів Міжнародної громадської організації «Міжнародний центр розвитку і лідерства», Вахно(Тютюнник) Юлія.

Вахно Юлія«Коли ми прагнемо стати кращими, ніж ми є, все навколо нас теж стає кращим».
Що спонукало Вас обрати спеціальність «Соціальне забезпечення» і стати студенткою факультету спеціальної освіти, психології та соціальної роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка?
Моє призначення полягає у взаємодії з людьми. Я глибоко вірю, що надання допомоги та підтримки іншим –- це велике благо, що не лише сприяє моєму особистому зростанню, але й сповнює моє життя сенсом. Вибір цієї спеціальності став для мене виявом того, що мої життєві цілі та цінності знаходять відображення у моїй професійній діяльності.
Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки. Чим запам’яталися? Кого із викладачів згадуєте?
Розповідаючи про свої студентські роки, я не можу не відчути той жаль, що наші університетські дні були випробуванням, сповненими пандемією та початком повномасштабного вторгнення. Однак, незважаючи ні на що, багато чого я буду згадувати з теплом та усмішкою на обличчі. Наша група була справжньою командою, з якою було приємно не лише навчатись разом, а й насолоджуватися спільно проведеним часом, підтримуючи один одного (я думаю, викладачі згадають наші перерви, коли ми з таким захопленням грали в настільні ігри, що навіть не помічали дзвінків). Ці щемливі моменти створили незабутні зв’язки та дружбу, яка протримається надовго.
Поміж своїх викладачів я найбільше згадую тих, хто віддавався навчанню з великою пристрастю та розумінням. Кожен з них, своїм чином, допомагав нам рости як особистостям, відкривати нові горизонти та розвивати наш потенціал. Я вдячна кожному з них за те, що вони не лише передавали знання, а й надихали нас до досягнень і успіхів.
Які компетентності Ви здобули під час навчання в університеті? Зважаючи на Ваш практичний досвід, як Ви вважаєте, які предмети потребують більш детального вивчення?
Під час навчання в університеті я здобула багато компетентностей, які стали фундаментом мого професійного зростання. Зокрема, я отримала навички у сферах аналізу інформації, комунікації, співпраці в команді, вирішення проблем, а також розвинула здатність до критичного мислення та прийняття важливих рішень.
Однак, з огляду на мій практичний досвід, вважаю, що всі дисципліни наразі є важливими для опанування спеціальності. В умовах швидких змін у суспільстві, всі навчальні дисципліни переглядаються, адаптовуються до нових норм законодавства та ситуацій, що виникають. Адже важливо, щоб майбутні фахівці отримали повний спектр знань і навичок, аби бути готовими до різних викликів у професійній діяльності.
Ви працюєте в Міжнародній громадській організації «Міжнародний центр розвитку і лідерства», що Вам подобається у роботі?
Працюючи в МГО “МЦРЛ”, я глибоко вдячна за можливість бути частиною цієї команди Гевчук Наталії Сергіївні. Її підтримка завжди відкривала для мене шляхи для розвитку моїх навичок та реалізації потенціалу.
Наразі я щаслива працювати у колі талановитих та відданих своїй справі людей. Робота в МГО “МЦРЛ” – це не лише професія, це спосіб життя, що наповнює мене. Я вдячна за можливість постійно розвиватися та вдосконалюватися, за можливість виконувати роботу, яка мені дійсно подобається. Я відчуваю відповідальність перед суспільством, а також розумію свою важливість.
Ще рік тому я навіть не уявляла, що можливо так кардинально змінити своє життя, і тепер я переконана, що варто завжди пробувати нове – рано чи пізно ви знайдете свій шлях.
Що Вам допомагає в роботі? У чому черпаєте сили, натхнення? Якому відпочинку віддаєте перевагу?
Завжди важливо знаходити способи підтримки себе в роботі та житті. Для мене, відновлення розуму – це невід’ємна частина мого щоденного ритму. Мої джерела сили та натхнення – це мої близькі люди, мої хобі, прогулянки та подорожі. Піклування про себе – це не розкіш, а необхідність. Коли я відпочиваю і відчуваю повну насолоду життям, моя робота стає набагато продуктивнішою. Хоча іноді я не проти просто полежати на ліжку і нічого не робити J.
Завдяки нашим військовим, я маю можливість вільно жити своє життя, і я неодмінно це вдячно використовуватиму. Але і ви не забувайте про те, що потрібно підтримувати та піклуватись про тих, хто обороняє наш спокій. Допомагайте чим можете. Пам’ятайте, найменший внесок може відіграти найбільшу роль.
Дайте поради студентам університету та абітурієнтам: як правильно планувати свій час, ставити мету, визначати пріоритети?
Студентські роки – це безсумнівно чудова частина життя, але вони є лише початком вашого шляху. Ви здатні досягти усього, чого справді прагнете, якщо будете стійко йти до своєї мети. Не лякайтеся відсутності знань або навичок, це все приходить з часом і практикою. Будьте щасливі, бо саме ви створюєте свою власну неповторну історію.
Які Ваші побажання alma-mater?
Нехай наша університетська спільнота цвіте, розцвітає як ніколи, заповнена новими неймовірно талановитими студентами, які стануть справжньою прикрасою нашого навчального закладу. Нехай кожен крок, що вони роблять, буде втіленням вміння і відданості, що заповнюють нас гордістю та натхненням. Нехай наша alma-mater залишається місцем, де мрії збуваються, де знання розкриваються, і де кожен студент може знайти свій шлях до успіху та вдосконалення.
                       
Коментарі закрито.