Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Дистанційне навчання в умовах карантину

Дистанційне навчання в умовах карантину

 

Запровадження карантину внесло значні корективи в організацію навчального процесу. Відійшовши від шокового стану перших днів та усвідомивши, що “ця пісня надовго”, колектив кафедри розпочав пошук альтернативних шляхів проведення занять у дистанційній формі. Нарешті були по-справжньому оцінені можливості платформи MOODLE, яка запрацювала на повну у нових умовах. Студенти отримали доступ до навчальних матеріалів кожної дисципліни, можливість спілкуватись у чаті, отримувати завдання та надсилати на перевірку виконанні роботи.

Завдяки співробітникам Центру інформаційних технологій нашого університету кафедрали отримали можливість використовувати для занять у режимі реального часу діяльність «BigBlueButton» у системі MOODLE, відкритої системи веб-конференцій для дистанційного навчання.

Залишається актуальною також відео-платформа ZOOM, яка була апробована ще раніше і зарекомендувала себе з кращої сторони.

Карантин відкрив нові можливості в організації навчального процесу і перешкод для якісної підготовки фахівців не повинно бути – було би бажання.

Коментарі закрито.